Ajánlott pluginek - WordPress Master

Ajánlott pluginek

blank
2020.06.10.
swift-performance-a-sebessegbajnok_5ee106230afd5.jpeg

A weboldalak sebesség optimalizálása ma már kötelező, ezzel valószínűleg mindenki egyetért. A folyamatos online jelenlét következtében a felhasználók egyre türelmetlenebbek és egyáltalán nem szeretnek várni. Ha egy oldal vég nélkül csak tölt és várakozik, akkor inkább bezárják és továbblépnek a következő találatra (ezzel pedig a konkurencia malmára hajtjuk a vizet). Aztán ott van még az az ugyancsak fontos tényező is, hogy a keresők bonyolult rangsorolási mechanizmusának az egyik – és egyre lényegesebb – faktora a weboldalak betöltési sebessége. Ugyanúgy, ahogy legalább egy alap ingyenes SSL tanúsítvány is kötelező manapság, fontos az is, hogy optimalizáljuk WordPress weboldalunkat a minél gyorsabb betöltés érdekében.

Ahogyan szinte minden területen, itt is könnyű elveszni a lehetőségek között. A hétköznapi WordPress felhasználó számára rengeteg bővítmény áll rendelkezésre, ezek között pedig nagyon nehéz megtalálni azokat, amelyek tényleg segítenek és hasznosak. Az internet is rengeteg anyagot és cikket tartalmaz a témában és mi is írtunk már sebesség optimalizálásról és a népszerű W3Total Cache beállításáról is. Ahogyan utóbbi cikkünkből is látszik ez a bővítmény pont az összetettsége miatt nem felhasználóbarát. Hozzáértés és megfelelő ismeret nélkül könnyedén okozhatunk vele nagyobb kárt, mint hasznot, hiszen például egy helytelenül beállított JavaScript vagy CSS összevonás/tömörítés következtében teljesen szét is eshet az oldal. A legtöbben fel is adják az első kudarcok után, mert ide sajnos nagyon sok türelem, kitartás és próbálkozás kell, hiszen minden oldal egyedi, így hiába a temérdek beállítási útmutató és cikk, senki nem fogja leírni azt, hogy mi az, amit nekünk éppen végre kell hajtanunk a saját oldalunk pontszámainak és sebességének növelése érdekében.

Mi is az tehát, amit minden felhasználó szeretne? Minél kevesebb beállítást, minél kevesebb kudarcélményt és vég nélküli próbálkozást, egy könnyen kezelhető, átlátható felületet. Egy olyan sebesség optimalizáló bővítményt, ami végigvezeti a felhasználót egy egyszerű varázsló segítségével a legfontosabb beállításokon, aztán teszi a dolgát szépen csendben a háttérben. Ennek eredményeképpen pedig az oldal szárnyra kap, a betöltési idő jelentősen csökken, a GTMetrix/PageSpeed pontszámok pedig a magasba emelkednek. Túl szépen hangzik, hogy igaz legyen? Nos, ez a valóság, ráadásul magyar vonatkozásban, ugyanis két hazai fejlesztő észrevette ezt a piaci rést és megalkották a Swift Performance névre hallgató kis bővítményt, ami valóban a felhasználó keze alá dolgozik. Jómagam már korábban is csak pozitív véleményeket olvastam róla, most azonban lehetőséget is kaptam élesben tesztelni, mégpedig itt, a WPSzaki.hu motorházteteje alatt. Elöljáróban csak annyit mondanék el, hogy végleg leváltottam a hosszú évek alatt finomhangolt W3Total Cache-t, és nem bántam meg. A tapasztalataimat és beállítási útmutatómat lentebb olvashatod.

A fejlesztők neve talán nem lesz ismeretlen, ugyanis Molnár Péter és Rigó Roland a szülőatyja a méltán népszerű Fevr WordPress sablonnak is, ezt itthon és külföldön is rengetegen használják teljes megelégedéssel. Elmondható tehát, hogy nem ma kezdték a programozást és ez a munkáikon is látszik.

Az alapok bemutatása

A bővítmény egyik legnagyobb újítása az úgynevezett kritikus CSS generálása, ez a funkció egyetlen konkurens sebesség optimalizáló pluginben sem található meg. A “Critical CSS” lényege az, hogy a plugin összeolvasztja az összes CSS-t ami az oldalon található, ezután végigmegy rajtuk, és kiválogatja azokat a CSS szabályokat, amik valóban megtalálhatóak az oldalon. Ebből lesz a “Critical CSS”, ami gyakorlatilag ahhoz kell, hogy a böngészőben megjelenjen az oldal. Mivel a sablonok/pluginek CSS fájljai sokszor olyan CSS szabályokat is tartalmaznak amiket az adott oldalon nem használ a böngésző, a renderelésig ezeket felesleges betölteni.

A Swift Performance legfontosabb funkciói a következők:

 • Teljes körű automatikus gyorsítótárazás
 • JavaScript/CSS kombinálása, és tömörítése
 • HTML tömörítése
 • Képek optimalizálása
 • Böngésző gyorsítótár beállítása
 • Gzip tömörítés beállítása
 • Szerver válaszidejének csökkentése
 • A megjelenítést gátló elemek kizárása a hajtás feletti (above the fold) tartalomban
 • Külső forrásból betöltött elemek (például JS&CSS) klónozása és helyi optimalizálása (például lejárati idők)
 • Képek szükség szerinti betöltése (lazy load)
 • CDN támogatás

A fentiek már ismerősek lehetnek, hiszen szinte minden sebesség optimalizáló bővítmény velük operál. A különbség csak ott ütközik ki, hogy ezeket milyen hatékonysággal és korlátozásokkal integrálták. A W3Total Cache ingyenes verziója például nem ad lehetőséget a hajtás feletti tartalomban lévő gátló elemek kizárására, ez pedig a PageSpeed Insights pontszámok egyik lényeges faktora. Enélkül a 100/100-as érték elérése sem lehetséges. Aztán az sem mindegy, hogy az automatikus JavaScript/CSS összevonás és tömörítés mennyire megbízhatóan működik, hiszen az átlag felhasználó nem fogja egyesével hozzáadogatni a fájlokat és kikeresni, hogy melyik az, amelyiket kivételként kell kezelni ahhoz, hogy ne essen szét az oldal. Ideális esetben ezt megoldja a bővítmény.

A Swift Performance telepítése után rögtön a beállítás varázsló átlátható felülete fogad minket. A plugin ugyan még angol nyelven kommunikál, de már készül a hivatalos magyar fordítás is. Amíg ez meg nem jelenik addig a lentebb található beállítási útmutató lehet az angolul nem tudó olvasók segítségére.

blank

A “Start Wizard” megnyomása után első lépésként a vásárláskor kapott egyedi kulcsunkat kell bemásolnunk, ezután jöhet az oldal elemzése. Még a folyamat megkezdése előtt kapunk egy aktuális PageSpeed pontszámot, ezt a varázsló futtatásának végén újra lekéri a bővítmény, így majd rögtön látni is fogjuk, hogy mennyit sikerült javítani a korábbi eredményen.

blank

blank

Ideális esetben négy zöld pipát fogunk látni. Az első az esetleges bővítmény ütközéseket figyeli (van-e másik optimalizáló plugin telepítve), a második a szükséges Apache modulok meglétét ellenőrzi, a harmadik pedig akkor jelenik meg, ha a .htaccess fájlunk írható. A fenti kép esetében ez felkiáltójeles, mert az iThemes Security Segítségével tiltottam a teszt oldalon ennek a módosítását. Az utolsó zöld pipa érvényes vásárlási kulcs megadása esetén látszik, nálam azért felkiáltójeles, mert a képek készítésekor a teszt oldalhoz nem adtam meg érvényes kulcsot.

blank

Jöhet a gyorsítótárazás “beállítása”. Alapesetben ezekhez hozzá sem kell nyúlni, hiszen legtöbbször tökéletesen megfelelő a “Time based mode”. Csak akkor lehet szükség az “Intelligent mode” kiválasztására, ha az oldalaink tartalma nagyon sűrűn változik. A kis kockákat is hagyjuk kipipálva, az első a gyorsítótár automatikus felépítését engedélyezi, a második a böngésző gyorsítótárazását kapcsolja be, a harmadik pedig a Gzip tömörítést engedélyezi. Ezek fontosak és szükségesek is a sikeres optimalizáláshoz.

blank

Jöhet a statikus tartalmak konfigurálása. A “Cache only” opció csak az oldalaink/bejegyzéseink gyorsítótárazását engedélyezi, a “Minimal optimization” ezen túl még a statikus tartalmakat is optimalizálja. A legjobb eredmény elérése érdekében válasszuk a “Full optimization” lehetőséget. A “Bypass CSS Import” tesz róla, hogy az importált CSS fájlokat is tartalmazza az összevonás, a “Merge Assets in Background” bekapcsolása esetén pedig a háttérben végzi el az összevonást, enélkül irreálisan magas lehet az első betöltési idő engedélyezett Critical CSS esetén, ez pedig nem ideális. Ilyenkor addig, amíg nincs felépített cache, az oldal eredeti, optimalizálatlan weboldalát szolgálja ki a szerver a látogatóknak. A “Limit Simultaneous Threads” opciót akkor engedélyezzük, ha osztott tárhelyen vagyunk és 508-as hibákat kapunk túl sok egyidejű folyamatszál futása esetén.

blank

A képek beállításai következnek. Az “Enable LazyLoad” lehetővé teszi, hogy az oldalon található képek csak akkor kerüljenek betöltésre, amikor a felhasználó valóban megtekinti őket (például oda görget). Az “Optimize images on upload” pedig arra szolgál, hogy feltöltéskör automatikusan újra legyenek tömörítve a képek, ezáltal csökkentve a méretüket látható minőségromlás nélkül. Sok ingyenes kép optimalizáló bővítménytől eltérően ez a szolgáltatás korlátlan mind fájlméretben, mind a képek számában, sőt, akár a teljes média tárat is újra tudjuk tömöríttetni a Swift Performance-al.

blank

Ha idáig eljutottunk, akkor lényegében készen is vagyunk, megnézhetjük a friss pontszámainkat és a biztonság kedvéért ellenőrizzük az oldal működését is. Aki pedig nem elégedett az automatikus optimalizálás eredményével az kattintson a “Swift Performance Settings” gombra és manuálisan szabja testre a bővítmény mélyebben megbúvó beállításait. Lentebb igyekeztem összeszedni a sikeres optimalizáláshoz elengedhetetlen opciókat, legalább is én a következők engedélyezésével értem el a legnagyobb pontszámot (erről bővebben a cikk végén).

General fül:

Normalize Static Resources: Engedélyezése igen hasznos, eltávolítja a JavaScript/CSS fájlok és egyes képek végéről a verzió számozást (A GTMetrix esetén ez is pontozási faktor).

Use Compute API: Segítségével felgyorsul az összevonási folyamat és csökken a processzor használat a szerveren. Engedélyezése erősen ajánlott.

Prefetch DNS: Előtölti a DNS-t. Kapcsoljuk be.

Collect domains from scripts: Összegyűjti a szkriptek domainjeit a DNS előtöltéshez. Ez is legyen engedélyezve.

Images fül:

Optimize Images: A feltöltött képeink automatikus optimalizálása (kisebb fájlméret -> gyorsabb oldalbetöltés). A médiatárba korábban feltöltött képek is optimalizálhatók a “Média / Image Optimizer” alatt.

Inline Small Images: A kis méretű képek base64-ben tárolva kódrészletként kerülnek beillesztésre valódi képek betöltése helyett.

Lazy Load: Képek betöltése csak szükség esetén (például ha oda görget a látogató).

Inline Lazy Load Images: Base64 kódolt beágyazott képek használata a LazyLoad-hoz.

Asset Manager fül:

Merge Scripts: A JavaScript fájlok kombinálása a HTML lekérések számának csökkentése végett.

Minify JavaScripts: A JavaScript fájlok tömörítésének engedélyezése.

Proxy 3rd Party Assets: Külső hivatkozásból betöltött JavaScript és CSS fájlok (például Google Analytics) klónozása

Merge Styles: A CSS fájlok kombinálása egy fájlba a HTML lekérések számának csökkentése végett.

Generate Critical CSS: Kritikus CSS generálása. A bővítmény egyik alapköve.

Remove Keyframes: CSS animációk eltávolítása a kritikus CSS-ből.

Print Critical CSS Inline: Bekapcsolása esetén a kritikus CSS a fejrészbe kerül egy külön CSS fájl létrehozása helyett.

Print Full CSS Inline: Az összevont CSS a lábrészbe kerül egy külön CSS fájl helyett.

Minify CSS: A CSS fájlok tömörítésének engedélyezése.

Merge Assets In the Background: A háttérben történik az elemek összevonása.

Minify HTML: A HTML kód tömörítése.

Caching fül:

Enable Caching: Itt kapcsoljuk be az oldalak/bejegyzések gyorsítótárazását.

Caching mode: A leggyorsabb kiszolgálás érdekében válasszuk a “Disk Cache with Rewrites” opciót. Ha valamilyen oknál fogva nem írható a .htaccess, akkor másodlagos opcióként még mindig használhatjuk a “Disk Cache with PHP” lehetőséget, bár ez kicsit lassabb. Ha a szerveren elérhető és engedélyezve van a memcached PHP kiegészítő, akkor rendelkezésünkre áll a “Memcached with PHP” mód is, ahol a memóriából szolgálja ki a rendszer a gyorsítótárazott lekéréseket.

Cache Expiry Mode: Time based mode. A legtöbb oldalhoz ez a megfelelő beállítás, kivéve gyakran változó tartalmak esetén.

Prebuild Cache Automatically: Ürítés esetén automatikusan újraépíti a rendszer a gyorsítótárat.

Enable Browser Cache: A böngésző gyorsítótárazás engedélyezése. Mindenképp kapcsoljuk be.

Enable Gzip: A Gzip tömörítés engedélyezése. Szintén kötelező.

Cache 404 Pages: A 404-es hibaoldalakat is gyorsítótárazza a plugin, ha ezt engedélyezzük.

CDN fül:

Ha rendelkezünk bármilyen “pull” CDN előfizetéssel, akkor itt tudjuk ezt részletesen konfigurálni. MaxCDN előfizetés esetén a gyorsítótárat is tudjuk üríteni.

Konklúzió

A saját tapasztalataim a Swift Performance-al több, mint meggyőzőek. A fentiek engedélyezése után a WPSzaki.hu sikeresen elérte a 95+-os pontszámot mind a Google PageSpeed Insights, mind a GTMetrix tesztekben a korábbi 60 körüli pontszámok helyett, mindezt bárminemű strukturális változtatás és a meglévő bővítmények kikapcsolása nélkül. A JavaScript és CSS összevonás miatt kérések száma is jelentősen csökkent, csak úgy, mint az oldal mérete és természetesen a betöltési idő is. Úgy gondolom ez igen szép eredmény, tekintve, hogy a folyamat lényegi része teljesen automatikus és nem szükséges a felhasználó manuális beavatkozása. A 100/100-as pontszám elérése sem lenne lehetetlen pár apróbb módosítással, de per pillanat tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi eredménnyel. A beépített képtömörítő is megfelelő hatékonysággal dolgozik és igen örvendetes, hogy minden szempontból korlátlan. Hibát a tesztelés alatt egyszer sem tapasztaltam, minden gond nélkül működött. Ha valaki egy igazán megbízható, hatékony és nem utolsó sorban felhasználóbarát sebesség optimalizáló bővítményt keres, akkor a Swift Performance a tökéletes választás.

Természetesen nem lenne értelme a bemutatónak anélkül, hogy össze ne hasonlítanánk a Swift Performance tudását a többi népszerű optimalizáló bővítménnyel, szerencsére ezt megtették helyettem a készítők, így elegendő csak ide kattintani a megtekintéshez: [link]

Az egy weboldalra vonatkozó licensz megvásárlása mellé jár 12 hónap fejlesztői támogatás, korlátlan frissítés, valamint korlátlan Compute API és Image Optimizer API használat. Mivel a fejlesztők is tisztában vannak a bővítmény hatékonyságával, ezért 14 nap pénz visszafizetési garanciát is biztosítanak minden vásárlás mellé!

Forrás: wpszaki.hu


blank
2020.06.10.
a-10-legjobb-wordpress-seo-plugin-weboldalad-nepszerusitesehez_5ee1064407c10.jpeg

A WordPress egy ingyenes blog motorként indította karrierjét, aztán kb. 5 éve dinamikus fejlődésnek indult, amelynek eredményeképpen mára magasan a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer lett a weben. Jelen pillanatban több, mint 70 millió weboldal fut WordPress rendszeren.

Rendkívüli népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy …

 1. ingyenes
 2. könnyen, gyorsan telepíthető
 3. számtalan design sablon érhető el hozzá
 4. rengeteg funkcionalitását bővítő plugin érhető el hozzá

Ezeknek az előnyös tulajdonságoknak köszönhetően rengeteg kisvállalkozás, közép- és nagyvállalat, sőt kormányzati szervek is választották weboldaluk motorjának.

Egy weboldal azonban nem tud megfelelő sikereket elérni, ha nincs felkészítve a keresőrendszerek –  itt elsősorban a Google keresőre gondolok – elvárásaira. Az alábbi cikkben megpróbáltam összeszedni azokat a WordPress plugin-eket, amelyek segítenek egy weboldal keresőbarát kialakításában és ezzel együtt népszerűsítésében.

1. Yoast SEO (Ingyenes/Fizetős)

blank

A Yoast SEO magasan a legnépszerűbb SEO WordPress plugin, ami ráadásul kiemelkedően magas 4,7 körüli értékeléseket is kapott a felhasználóktól. A Yoast végignézi a cikkeidet és megmondja, hogy optimalizálva vannak-e vagy sem. Ezen felül ajánlásokat tesz arra vonatkozóan, hogyan lehetne javítani a cikkek SEO teljesítményét.

A Yoast használata egyszerű, ha megírtad a cikket, utána beállíthatsz kulcsszavakat illetve a plugin maga is ad javaslatokat az optimalizálásra.

Főbb jellemzők:

 • Készíts jobb tartalmat: az előnézettel megnézheted, hogy az oldalad, vagy bejegyzésed hogyan fog kinézni a keresési találatok között.
 • Oldal elemzés: ez a modul pillanatok alatt ellenőrzi pl. egy bejegyzés hosszát, a meta leírás meglétét, vagy akár azt, hogy a bejegyzés tartalmazza-e a megfelelő kulcsszavakat stb.
 • Meta és Link elemek: ezzel a bővítménnyel olyan, mintha meglenne a hatalmad, hogy eldöntsd mely oldalakat listázza ki a Google a keresési találatok között, illetve melyeket nem.
 • XML oldaltérképek: ezzel a továbbfejlesztett XML oldaltérkép összetevővel ez a plugin automatikusan elkészíti az oldal XML oldaltérképét és informálja a Google-t és a Bing-et a létezéséről.
 • Közösségi Integráció: a Yoast SEO Facebook Opengraph implementációval felszerelkezve érkezik, hogy összekösse a SEO-t a közösségi médiával.
 • Multi-page kompatibilitás: más bővítményekkel ellentétben a Yoast SEO multi-page kompatibilitással rendelkezik.
 • Breadcrumbs: ez az egyedi modul lehetőséget biztosít arra, hogy elkészíts egy könnyen áttekinthető navigációt a keresőmotorok és a felhasználók számára.

2. SEO Ultimate (Ingyenes/Fizetős)

blank

A SEO Ultimate tartalmazza az összes alap SEO beállítást, de mindezeket kibővíti pár olyan extra funkcióval is, amelyek például a tartalom marketingben lehetnek segítségedre. Ezen felül a plugin képes adatok importálni és exportálni különböző forrásokból, beleérte a third-party SEO bővítményeket.

Főbb jellemzők:

 • Deeplink Juggernaut: ez a modul lehetőséget nyújt arra, hogy automatikusan beállíts kulcsszavakat, amikhez a SEO Ultimate automatikusan fog generálni belső linkeket az oldaladon.
 • Code Inserter: ezzel hozzá tudsz adni kódot a header és footer részhez, illetve a tartalom elé és után.
 • File Editor: a WordPress admin felületéről közvetlenül módosíthatod a robots.txt fájlt.
 • 404 monitor: megmutatja a 404-es hibákat a weboldaladon.
 • Rich Snippets: a bővített kivonatokkal több látogatót tudsz bevonzani weboldaladra.
 • Közösségi média optimalizálás: a SEO Ultimate automatikusan generálja az Open Graph-ot a bejegyzéseidhez, oldalaidhoz stb.
 • Cím tag módosító: ezzel az összetevővel a title tag-eket szerkesztheted bejegyzéseidnél és kategóriáidnál.
 • Szerző kiemelés: ezzel a modullal kiemelheted a tartalom szerzőjét a keresőmotorok számára.

3. SEOPress (Fizetős)

blank

Az utóbbi években a Google számos fontos algoritmus frissítést adott ki a keresőjéhez. Sok más SEO bővítménnyel ellentétben, amelyek még a régi technológiát alkalmazzák, a SEOPressor úgy lett kifejlesztve, hogy az összhangban álljon a legfrissebb Google algoritmus trendekkel.

A SEOPressor minden lehetséges aspektusát lefedi a SEO-nak és kellő figyelmet fordít a részletekre is. A SEOPressor nem csak a cikkeidet ellenőrzi kulcsszó optimalizálási szempontból, de figyelmeztet is, ha esetleg túlzásba estél volna a kulcsszó sűrűséget illetően.

Főbb jellemzők:

 • Kulcsszó SEO érték: ezzel a modullal a kulcsszavaid SEO értékét monitorozhatod.
 • Túloptimalizálási ellenőrzés: az emberek néha túlzásba viszik a SEO tippek használatát és a Google megbünteti őket. A SEOPressor segít monitorozni a Google büntetést.
 • LSI kulcsszavak: a SEOPRessor kiértékeli weboldalad tartalmi minőségét a saját szabályai, előírásai alapján, amelyet SemantiQTM-nek hívnak. Ez lehetővé teszi a bővítmény számára, hogy javaslatot tudjon tenni, milyen módon tudod megerősíteni a szövegre vonatkozó jelöléseket a keresőmotorok számára.
 • Automatikus okos linkelés: ezzel az összetevővel automatikusan tudsz linkeket és kulcsszavakat beszúrni a cikkeidbe, hogy növeld az átlagosan eltöltött időt az oldalon és csökkentsd a visszafordulási arányt.
 • Dinamikus keresőrobot kontroll: a SEOPressor-ral teljes rálátásod lehet arra, hogy a keresőrobotok hogyan navigálnak a weboldaladon.

4. Premium SEO Pack (Fizetős)

blank

A Premium SEO Pack egy jól ismert SEO bővítmény, ami egy komplett remek SEO összetevőkből álló csomaggal van felszerelve, beleértve a közösségi megosztásokat, kép optimalizálást és a SERP követést, csak hogy említsek párat. Ez az átfogó, magas minőségű bővítmény mindent biztosít, amire szükséged lehet, ha weboldalad optimalizálásáról van szó.

Főbb jellemzők:

 • Backlink Builder: ezzel a modullal könnyedén hozzáadhatod weboldalad különböző link gyűjteményekhez
 • W3C validator: ezzel a modulllal lehetőséged nyílik leellenőrizni oldalad kódját.
 • Page Speed insights: ez a modul lehetővé teszi számodra, hogy bejegyzéseid vagy oldalad sebességét monitorozzad asztali vagy mobilos környezetben.
 • 404 Monitor: ezzel a modullal azokat az URL címeket listázhatod, melyek 404-es oldalra irányítják látogatóidat.
 • SEO friendly images: ez az összetevő automatikusan frissíti az összes képet megfelelő ALT és Title címkékkel kiegészítve.
 • Facebook Planner: ezzel az összetevővel a Facebookra tudsz bejegyzéseket posztolni.

5. All in One Schema.org Rich Snippet (Ingyenes)

blank

All in One Schema.org Rich Snippet plugint arra használjuk, hogy kibővítse a bejegyzéseinket/oldalainkat a rich snippet-ekkel. Az interaktív rich snippet-ek magukba foglalnak csillagos értékelést, képeket, szerzőt, árakat stb.

A keresőmotorok számára csak a fontos információkat biztosítja, hogy azok megjelenjenek a keresési találatok közötti leírás részben. Segít, hogy kitűnj a tömegből és előnyösebb helyet foglalhass el a keresők találati oldalán.

Támogatott tartalom típusok:

 • Esemény
 • Értékelés
 • Emberek
 • Recept
 • Termék
 • Video
 • Cikkek
 • Applikációk

6. SEO Friendly Images (Ingyenes)

blank

Ez a WordPress SEO bővítmény automatikusan update-eli az összes képedet a megfelelő ALT és TITLE attribútumokkal. Abban az esetben, ha nincs még ALT és TITLE attribútum beállítva, a bővítmény megteszi azzal összhangban, ahogy beállítottad. A képek optimalizálásával jelentősen nagyobb forgalmat tudsz generálni a képkereső rendszerekből.

Főbb jellemzők:

 • Kategória helykitöltők: kategória név, üzlet, szülőnév
 • Termék helykitöltők: termék neve, kategória, kereskedő, ár
 • Blog helykitöltők: bejegyzés neve és üzlet
 • Márka helykitöltők: márka név és üzlet

7. SEO by SQUIRRLY (Ingyenes/Fizetős)

blank

Rengeteg bővítmény létezik, amivel az oldal SEO-ja optimalizálható. A Squrrly az optimalizálási eljárásokkal járó problémák többségét eliminálja. Remek plugin arra az esetre, ha optimalizálni szeretnéd tartalmadat a megfelelő kulcsszavakra. Leellenőrzi a legfontosabb részeket, úgy, mint a kulcsszavak használatának hatékonyságát a címekben, tartalomban és URL-ben.

Főbb jellemzők:

 • Zöld színű lámpák jelzik, ha valamit jól csináltál.
 • Átvizsgálja minden aspektusát a tartalom marketing stratégiának.
 • Heti lebontásban monitorozza a folyamatokat, fejlődéseket.
 • Fejléc javaslatokat ad összhangban a SEO kulcsszavakkal.
 • Közösségi intelligencia, mely segít jobb tartalmat előállítani.

8. Redirection (Ingyenes)

blank

Ez a WordPress bővítmény segít felfedni a 404-es hibákat, kezeli a 301-es átirányításokat, illetve segít kiküszöbölni a keresőoptimalizálási hiányosságokat és gyenge pontokat weboldaladon. Különösen hasznosnak bizonyul, ha megváltoztatod a WordPress telepítési mappáját, vagy ha oldalakat migrálsz egy korábbi weboldalról.

Főbb jellemzők:

 • Egyedi „pass-through” átirányítások használata.
 • 404-es hibák monitorozása és listázása
 • Képes átirányítani az összes URL-edet.
 • Teljesen lokalizált.
 • Reguláris kifejezések támogatása
 • Az átirányítások statisztikái tájékoztatnak a megtörtént átirányítások számáról, illetve arról, hogy utoljára mikor történt ilyen stb.

9. AMP for WP (Ingyenes)

blank

Ahogy a mobilról történő keresések túlszárnyalják az asztali számítógépekről történő keresést, egyre inkább elengedhetetlenül fontos lett az, hogy a weboldalad reszponzív legyen. Ez a bővítmény automatikusan hozzárendeli az AMP funkcionalitást a WordPress oldaladhoz és sokkal gyorsabbá teszi azt a mobilos felhasználók számára. A pluginnel néhány kattintás alatt mobilbaráttá teheted weboldalad.

Főbb jellemzők:

 • Egyedi AMP szerkesztő, mellyel különböző fajta tartalmakat tudsz hozzáadni, különösen az AMP számára.
 • A mobilos átirányításokkal gyorsabb felhasználói élményt tud nyújtani, mellyel jobban le tudja kötni a felhasználó figyelmét és kisebb visszafordulási arányt tud elérni.
 • Egyedi AMP kezdőlap.
 • Támogatja az oldalakat és bejegyzéseket.
 • Végtelen színséma.
 • Google Analytics támogatás

10. W3 Total Cache (Ingyenes/Fizetős)

blank

A weboldal sebességet mind a Google mind pedig a marketing szakemberek nagyon komolyan veszik. A plugin javítja a felhasználói élményt azáltal, hogy lecsökkenti a betöltődési időket és növeli a teljesítményt CDN integráción keresztül.

Főbb jellemzők:

 • Transzparens CDN menedzsment a téma fájlokkal, Média könyvtárral és magával a WordPressel.
 • Kompatibilis dedikált szerverekkel, virtuális privát szerverekkel, dedikált csomópontokkal és megosztott szolgáltatókkal.
 • AMP támogatás
 • SSL támogatás
 • Cachelés a merevlemezen, vagy a memóriában.

Összegzés

Több száz WordPress SEO plugin létezik a weben. A fent említett 10 bővítmény a legtöbbet használtak közé tartozik és ezen pluginek bővelkednek a legjobb támogatottsággal. Mivel a túl sok bővítmény lassítja weboldalad sebességét és ezzel drasztikusan rontja a felhasználói élményt, ezért azt javaslom, hogy alaposan tervezd meg milyen plugin-eket fogsz telepíteni. Ha mégsem használnád őket, akkor pedig távolítsd el ami felesleges. Sok sikert a munkához!

Forrás: wpszaki.hu


A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése