Webáruház - WordPress Master

Webáruház

blank
2019.01.17.
wordpress-weboldal-keszites1-1280x720.jpg

blank

 

❌TÉVHIT: a WordPress honlapok egyformák.❌
✅TÉNY: jelenleg 50.000+ WP sablon, és 50.000+ WP bővítmény áll rendelkezésre. Ezekkel, illetve ezek kombinációjával megjelenésben, és funkciókban teljesen egyedi weboldalak//webshopok fejleszthetők. Egyetlen dologban egyformák, hogy a működést biztosító keretrendszer a WordPress.✅

blank

TÉVHIT: a WordPress weboldalak nem testre szabhatók.
TÉNY: jelenleg 50.000+ WP sablon, és 50.000+ WP bővítmény áll rendelkezésre. Ezekkel, ezek kombinációjával, illetve szükség esetén átprogramozással, egy HOZZÁÉRTŐ szakember teljesen egyénre szabott, hibátlanul működő weboldalt//webshopot tud készíteni. 

blank

 

TÉVHIT: bárki el tud készíteni egy WordPress weboldalt.
TÉNY: egy alap, szöveget és képet tartalmazó WordPress honlapot valóban bárki el tud készíteni, de kérdés, hogy milyen lesz ez a honlap? Ahhoz, hogy profi megjelenést, és működést biztosítson, profi kivitelezésre van szükség 

blank

TÉVHIT: a WordPress weboldalak nem biztonságosak
TÉNY: a WordPress weboldalak a rendszer folyamatos frissítése, és a rendelkezésre álló biztonsági bővítmények segítségével, megfelelő szakértő beállítás mellett, kiemelkedően biztonságosak

blank

TÉVHIT: a WordPress weboldalak nem alkalmasak hírlevelek küldésére, feliratkozók gyűjtésére
TÉNY: a WordPress weboldalakhoz saját hírlevél bővítmény telepíthető, mellyel egyszerűen, és rugalmasan megoldható a felirakozók gyűjtése, valamint a hírlevek küldése, időzítése, stb. Így nem szükséges másik hírlevél küldő rendszerre előfizetni.

 

KÉRD INGYENES ÁRAJÁNLATUNKAT: https://wpmaster.hu/wordpress-weboldal-keszites/


blank
2018.02.13.
wordpress-weboldal-keszites2.jpg

A weboldalak és kiemelten a webáruházak biztonságára egyre több figyelmet fordít a Google. A Google Chrome böngésző fejlesztése során ezt is figyelembe veszik. A webhelyek minősítésének fokozatos átalakításával abba az irányba terelik a fejlesztőket és a weboldal, webáruház tulajdonosokat, hogy álljanak át a biztonságos HTTPS protokoll használatára a látogatók biztonsága érdekében.

Kezdetekkor csak a biztonságos oldalak esetén jelent meg a bizalomépítő zöld lakat, aztán a 2017 januárjában kiadott, 56-os verziószámú Chrome böngésző már a “nem biztonságos” jelzéssel látta el azokat a weboldalakat, webáruházakat amelyek nem titkosított HTTP protokollon személyes adatokat kértek el a felhasználóktól.

A múlt héten napvilágot látott információk szerint a 2018 júliusában megjelenő 68-as verzió már minden olyan oldal esetén figyelmeztetést fog megjeleníteni, amely HTTP kapcsolaton keresztül kommunikál, attól függetlenül hogy éppen kér-e adatokat a látogatóktól.

 

Nagy valószínűséggel a többi böngésző is hasonlóan fogja a jövőben “minősíteni” a weboldalakat, webáruházakat.

 

Kasza Norbert
WordPress Szakértő
+36203536848
info@wpmaster.hu


blank
2017.06.16.
wordpress-honlap.png

Szeretnénk lerántani a leplet a WordPress weboldalakat övező városi legendákról, miszerint nem biztonságos rendszer és „bárki feltudja törni” a WordPress oldalunkat.

Most bemutatunk egy olyan bővítményt, amit bárki ingyenesen letölthet a WordPress bővítménytárból. A telepítésre most itt nem térnénk ki, remélhetőleg ez senkinek sem okoz gondot.

A bővítményünk, amit telepíteni fogunk az All In One WP Security plugin.

Lépjünk be a WP Security menübe, a kezdő képernyő, ami fog minket, egy összefoglaló oldal WordPress weboldalunk biztonsági beállításairól. Első ránézésre siralmas lesz a látvány, de néhány egyszerű beállítással jelentősen javíthatunk a helyzetünkön.

Nézzük is a beállításokat:

Lépjünk át a User Login almenüben, itt pipáljuk be a következő mezőket

 • Enable Login Lockdown Feature (engedélyezzük a belépési funkciók felülbírálatát)
 • Allow Unlock Requests (engedélyezzük a felhasználóknak a feloldási kérelmet)
 • Display Generic Error Message (letiltjuk a hibaüzenetek megjelenítését pl.: helytelen felhasználó név vagy jelszó)
 • Instantly Lockout Invalid Usernames (ismeretlen felhasználónév azonnali tiltása)

A gyári időzítések és próbálkozások száma általában elégséges, ezeket nem feltétlenül kell változtatni.

Következő menüponttal óvatosan bánjunk, ha oldalunkon regisztrálni lehet, mert ezzel megtiltjuk az oldalon a regisztációt!

Lépjünk be a User Registration almenübe és pipáljuk be a „Enable manual approval of new registrations” mezőt. Ezzel a beállítással elérjük, hogy csak jóváhagyás után tud a felhasználó belépni az oldalra.

Következő almenünk a „Database Security” mező.

Érdemes a biztonság kedvéért egy database backup-ot készíteni mielőtt ezt a biztonsági opciót is aktiváljuk. Ezzel átnevezzük a WordPress adatbázis tábla előtagját egy random karaktersorra.

Pipáljuk be a „Generate New DB Table Prefix” mezőt és mentsük el a beállítást. Ha minden rendben van, kapunk pár sor zöld pipás visszajelzést.

Térjünk át a fájlok védelmére. A „Filesystem Security” almenüben a tárhelyünk mappa jogait tudjuk módosítani (ha nem blokkolja ezek módosítását a tárhelyszolgáltatónk). Ma már elmondható, hogy a tárhelyszolgáltatót zöme helyesen kezeli alapértelmezetten ezeket a beállításokat, ha minden rendben van, akkor semmi tennivaló nincs.

Váltunk át a „PHP File Editing” mezőre és pipáljuk be a „Disable Ability To Edit PHP Files” mezőt. Ezzel az opcióval megtiltjuk, hogy illetéktelen személyek vagy programok módosításokat hajtsanak végre a php fájlainkban.

A következő tiltásunk a WordPress telepítési fájlainak kívülről történő elérésének tiltása. Menjünk át a „ WP File Access” fülre és pipáljuk be a „Prevent Access to WP Default Install Files” mezőt.

Következő két fő kategóriánk amit beállítunk a tűzfal és az admin felület elrejtése.

Beállítások a következők:

„Firewall” almenü, pipáljuk be az összes lehetőséget, amit felajánl a rendszer. Itt most nem térnék ki a „mi-micsodára”.

Tegyünk ugyan így a „Additional Firewall Rules”, „6G Blacklist Firewall Rules” és az „ Internet Bots” mezökkel is.

A wp-admin felület elérésével bánjuk körültekintően, mert ha elfelejtjük mire neveztük át az admin felületet, csak körülményesen tudjuk újra elérni. J

Nyissuk meg a „Brute Force” almenüt és pipáljuk be a „Enable Rename Login Page Feature” mezőt. Alatta találunk egy „Login Page URL” mezőt, ide kell beírnunk azt a nevet amire átszeretnénk nevezni a wp-admin linket. Csak nevet kell beírni, NEM KELL „/” jel!

Ezzel máris sokkal nagyobb biztonságban vagyunk az általános támadásokkal szemben, de hangsúlyozom, hogy a célzott támadások ellen ezek a beállítások nem jelentenek 100%-os védelmet!

 

Következő írásunkban megmutatjuk hogyan tudjátok a nem kívánatos országokat és botokat kitiltani az oldalatokról, ha a tárhelyszolgáltató nem teszi meg ezt helyettetek.

 

Kasza Norbert
WordPress Szakértő
+36203536848
info@wpmaster.hu


blank
2017.01.28.

Az alábbi leírásban szeretnénk megmutatni, hogyan lehet a Google irányelveinek és technikai elvárásainak megfelelő WordPress oldalt beállítani. Az alábbi szűrőkkel jelentősen javíthatjuk weboldalunk betöltési idejét, amivel javul a felhasználói élmény és a keresőoptimalizálása az oldalunknak.

 

De nézzük milyen beállítások szükségesek egy Wordpres oldalhoz:

 

 1. Tárhelyszolgáltatótól meg kell kérdeni, hogy a szerver apache és/vagy nginx webszerverben telepítve van-e a google pagespeed modul. (jobb szolgáltatónál ez nem szokott gond lenni, de találkoztunk már mi is olyan szolgáltatóval aki vissza kérdezett, hogy mi az a pagespeed 🙂 )
 2. Ha pozitív választ kaptunk az első pontra, keressük meg a tárhelyünk gyökér mappájában (pl.:/httpdocs vagy /web) a .htaccess fájlt. Ez általában rejtett fájl biztonsági okokból. A legtöbb FTP kliens programban van lehetőség a rejtett fájlok listázására.
  FONTOS: MIELŐTT BÁRMIT MÓDOSíTUNK A .HTACCESS FÁJLBAN, KÉSZíTSÜNK RÓLA BIZTONSÁGI MÁSOLATOT!
 3. Következő lépés a htaccess fájl szerkesztése, a szükséges parancsok elhelyezése.
  Teljességi igénye nélkül a következő szűrőket használhatjuk:
 • Modpagesspeed On vagy Off – modul be/ki kapcsolása
 • ModePagespeedEnableFilters – ezután kell beírni azokat a szűrőket amit engedélyezni szeretnénk
 • ModePagespeedDisableFilters – ezután kell beírni azokat a szűrőket amit tiltani szeretnénk
 • Combine_css – css fáljok egyesítése
 • Combine_javascript – js fájlok egyesítése
 • Rewrite_css – css fájlok optimalizálása
 • Rewrite_javascript – js fájlok optimalizálása
 • Extended_cache – bővített cache lehetőségek
 • Rewrite_images – képek optimalizálása
 • Insert_image_dimensions – kép méretének beágyazása a programozásba
 • Recompress_images – képek tömörítése
 • Resize_images – képek átméretezése

Az itt felsorolt szűrők csak töredéke a lehetőségeknek, amit a Google folyamatosan bővít.

Teljes lista: https://modpagespeed.com
Google ellenőrző: https://developers.google.com/

Vannak speciális esetek, mikor a sablon vagy bővítmény nem kompatibilis a fent említett programmal és ilyenkor megesik, hogy az oldal meghibásodik. Ebben az esetben sajnos le kell mondanunk a pagespeed használatáról jelen oldalunkon. Vagy más megoldást kell keresünk.

Ha megtörténik a baj, nem kell kétségbe esni, egyszerűen töröljük a beírt kód sorokat vagy a Modpagespeed kapcsoló után az ON-t írjuk át OFF-ra és frissítsük az oldalt.

 

Következő írásunkban a cache beállításokhoz adunk tippeket.

Kasza Norbert
WordPress Szakértő
+36203536848
info@wpmaster.hu


blank
2016.10.24.

Mi az a WordPress?
A WordPress fejlesztése 2001-ben kezdődött, de csak az elmúlt években lett népszerű a kezdő és haladó webfejlesztők körében. Alapvetően a WordPress (WP) egy nyíltforráskódú, azaz bárki számára ingyenesen elérhető tartalomkezelő és blog rendszer.
Ingyenes vagy nem?
Felmerül a kérdés, hogy ha nyíltforráskódú rendszerről van szó, akkor miért is kerül pénzbe egy WordPress oldal elkészítése. A válasz egyszerű: maga a keret rendszer ingyenes, de ez csak egy alap vázat biztosít a weboldalunkhoz. Ahhoz, hogy honlapunk megjelenése és működése felvegye a versenyt a konkurenciával, ismerni és alkalmazni kell a különböző szerkesztési, beállítási lehetőségeket, a bővítmények kezelését. Sokszor a programozásba is módosítások szükségesek, melyeket csak tapasztalt WordPress szakemberek tudnak elvégezni.
Miért ilyen népszerű a WordPress?
Felmérések szerint a világon található weboldalak 4,5 százaléka WordPress alapú. A CMS (Content Management System – Tartalom Menedzsment Rendszer) alapú weboldalaknál ez a szám már 50-60 százalék között van, webáruházaknál is hasonló százalékos arányt találunk. Ezt a nagy népszerűséget annak köszönheti, hogy egy komplett iparág épül a WP oldalak felhasználóira, fejlesztőire. Mivel a WP nyíltforráskódú, ezért bárki hozzá tehet, kiegészítheti a saját ötleteivel, funkcióival az alap motort, amit előszeretettel alkalmaznak is a fejlesztők világszerte. Ezzel akár több havi időt és pénzt spórólnak meg az ügyfeleknek az egyedi programozású weboldalakhoz képest.
Milyen a jó WordPress sablon?
Nagyon sok olyan cég van a világon, akik kimondottan WordPress sablonok készítésével foglalkoznak.  legnépszerűbb sablon gyűjtőoldal a Themeforest. Itt jelenleg 11651 db sablon közül választhatunk pár dolláros ártól a komolyabb összegig, funkcióktól és felhasználástól függően. Ha röviden szeretnénk jellemezni, hogy milyen a jó WordPress sablon, akkor nézzen ki jól és működjön. J Persze ennél azért több szempontot kell figyelembe venni a sablon kiválasztáskor. Érdemes először több olyan sablont keresni, mely kinézetében közel áll hozzánk és elképzeléseinkhez. Érdemes arra is figyelni, hogy mikor készült a sablon, illetve mikor lett frissítve utoljára. Ha például a választott sablon 3 éve készült és azóta nem lett fejlesztve, frissítve, akkor nagy valószínűséggel gondjaink lesznek vele, ilyen tipikus hibák például:

 • Nem kompatibilis a jelenlegi WordPressel
 • Nem vagy csak részben reszponzív
 • Nem kompatibilis a használni kívánt bővítményekkel, stb.

Egy jól működő WordPress sablonnak, az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

 • WordPress 5.0.3 kompatibilis
 • 100%-ban reszponzív
 • Kompatibilis a legnépszerűbb bővítményekkel
 • Kompatibilis a népszerű böngészőkkel
 • Kezeli és megfelelően méretezi a nagy felbontású képeket
 • Könnyen áttekinthető admin felület
 • Rendelkezik demó adatokkal
 • Van saját nyelvi fájlja

Természetesen ezek csak az alap dolgok, ezen felül még sok egyedi igénynek is meg kell felelnie a sablonnak a zökkenőmentes működéshez. Legközelebb a WordPress Bővítmények (Plugin-ok) alkalmazásáról, lehetőségeiről és típusairól írok.
Addig is, ha bármi kérdésed van, hívj vagy írj üzenetet!
Kasza Norbert
WordPress Szakértő
+36203536848
info@wpmaster.hu


blank
2016.09.28.
wordpress-weboldal-keszites1-1280x720.jpg

A 7 leggyakoribb hiba honlapoknál


Sok kisvállalkozás küzd azzal a problémával, hogy nem jönnek a megrendelések és a vevők. Ha Te is közéjük tartozol, akkor neked szól írásunk! De akkor is érdemes elolvasni, ha már sok ügyfeled van és szeretnéd őket hosszú távon megtartani.

Mi lehet az oka, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezted? Sok esetben a sikertelenség egyik oka a nem megfelelő online megjelenés.

Vajon mi a 7 leggyakoribb hiba honlapok esetén?


1. Túl hosszú domain név: hogyan jegyezzék meg az éncégem.marinéniszolgáltató.hu domain nevet a látogatók?

2. Egyediség hiánya: miért téged válasszanak 500 másik ugyanolyan honlappal rendelkező cég közül? Hiszen éppen ugyanolyan olcsó havidíjas vagy ingyenes oldalad van, mint a többieknek…

3. Túl sok szín, forma, vizuális esztétika hiánya: szerinted mit gondolnak a termékeidről és szolgáltatásaidról, ha 10 szín és 5 betűtípus van a honlapodon?

4. Túl sok vagy kevés információ, adat, kép: hogyan találjon meg bármit is a látogató, ha te magad sem tudod, hogy hol van, ha egyáltalán rajta van a honlapon?

5. Keresőoptimalizálás hiánya: hogyan találjanak meg a potenciális ügyfelek az Interneten, ha a Google sem tudja, hogy hol vagy?

6. Frissítés hiánya: miért nézzék meg újra a honlapodat és miért keressék újra a termékeidet, ha te hátradőlsz és várod a sült galambot?

7. Nem reszponzív a honlap: az emberek 60-70 %-a mobil eszközön internetezik, ha az oldalad nem megfelelően jelenik telefonon vagy tableten, szerinted mit fognak gondolni cégedről vagy termékedről?

Ha mindezeket a hibákat elkerülöd, kijavítod, akkor honlapod segíteni fog, hogy több ügyfeled és megrendelésed legyen!


blank
2016.09.28.
wordpress-weboldal-webaruhaz.png

A webáruházakat négy típusba soroljuk: bérelt, egyedi programozású, ingyenes webáruház motorral készített és fizetős webáruház motorral készített. Ahhoz, hogy elemezni tudjuk melyik típusnak mik az előnyei és hátrányai, ismerni kell azokat a szempontokat, melyek befolyásolják a működést és a költségeket.

A költségek között fontos megkülönböztetni kezdeti és üzemeltetési költségeket. A kezdeti költségekhez tartozik a licenc díj, mely a webáruház szoftver díja. A kezdeti költségek másik része a testre szabási költség, mely a tervezés (például grafika) és az egyedi igények megvalósításának költsége. A harmadik rész a feltöltési költségeket tartalmazza, azaz a termékadatbázis létrehozását. A folyamatos, üzemeltetési költségek három részből állnak. A domain és szerver költség általában a legalacsonyabb költségek. A tartalmi karbantartás (pl. új termékek feltöltése, hírek) és az informatikai karbantartás (folyamatos fejlesztés) költségei, mint hosszú távú költségek jelennek meg. Az egyes webáruház típusok elemzésénél a következő szempontokat vesszük figyelembe: kezdeti licenc költség, testre szabás, fejlesztői támogatás, egyedi funkciók, folyamatos fejlődés, garancia. Az 1. táblázatban jól látható, hogy melyik típusú webáruház, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár. Egy kezdő vállalkozásnak lehetséges, hogy az alacsony kezdeti költségek miatt bérelt vagy ingyenes motorral működő webáruház tűnik a legjobb megoldásnak. Ha viszont hosszú távon gondolkodnak, akkor egy kicsit nagyobb befektetéssel fizetős motorral működő webáruházat készítettnek, mely az előzőekhez képest több egyedi funkciót és magasabb szintű fejlődést tesz lehetővé. Az egyedi programozású webáruházakat általában olyan tőkeerős vállalatok alkalmazzák, akik a magas kezdeti és működtetési költségeket tudják finanszírozni. Ezek a webáruházak, ahogy a nevükben is szerepel, egyediek, egyetlen hátrányuk – saját tapasztalat alapján – hogy ha a programozó cég valamilyen oknál fogva nem tudja tovább működtetni, akkor nehézkes tovább fejleszteni, hiszen ettől egyedi programozású.

 1. táblázat: A webáruház típusok jellemzői
Bérelt Egyediprogramozású Ingyenes webáruházmotor Fizetős webáruházmotor
Kezdeti licenc költség nincs magas nincs közepes
Testre szabás egyszerű bonyolult közepes közepes
Fejlesztőitámogatás van van nincs van
Egyedifunkciók korlátozott van korlátozott van
Folyamatos fejlődés korlátozott korlátozott korlátozott van
Garancia van van nincs van

Webáruházakkal szemben támasztott követelmények, elvárások

A webáruházakkal szemben támasztott követelmények közül először a jogi szempontokat vizsgáljuk. Nagyon fontos, hogy az üzemeltetéshez szükség van egy vállalkozásra és olyan tevékenységi körre, mellyel az e-kereskedelem végezhető. Speciális termék forgalmazása esetén szükség van szakhatósági engedélyre is. Az áruház üzemeltetőjének beazonosítására és az ügyfélszolgálat eléréséhez szolgáló adatokat, valamint a vásárolással kapcsolatos információkat is elérhetővé kell tenni, a vevők számára, melyek a következők:

 • Név, székhely, levelezési cím.
 • Nem természetes személy esetén a kereskedést képviselő neve és telefonszáma, e-mail címe.
 • Adószám, cégjegyzék szám, vállalkozói igazolvány szám, nyilvántartó cégbíróság neve.
 • Az áruházban megvásárolható termékek, vagy szolgáltatások ismertetése.
 • Rendelési, szerződési feltételek:
  • termék házhoz szállításának költsége,
  • szállítási határidő, szállítás mód,
  • a regisztráció és vásárlás menete,
  • garanciális feltételek,
  • 14 napon belüli, indoklás nélküli elállás lehetősége,
  • az elállási jog gyakorlásának menete,
  • felhasználó által megadott adatok kezelése.

Ahhoz, hogy a webáruház vásárlókat is hozzon, számos más követelménynek kell megfelelnie. Nagyon fontos, hogy jól áttekinthető és könnyen kezelhető legyen. Ehhez elengedhetetlen az egyszerű és a forgalmazott termékekkel összhangban levő design. A szövegezés során figyelni kell a helyesírásra, a stilisztikára és a tipográfiára, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak a működés sikeréhez. A kezelhetőségnél figyelembe kell venni az ergonómiát: a lényeges részek, mint például regisztráció, termék kategóriák, könnyen elérhetőek legyenek, a megrendelés során az egyes lépéseknek egyértelműek legyenek, stb. Ahhoz, hogy a potenciális vásárlók megtalálják a webáruházat, nagyon fontos a keresőoptimalizálás és a folyamatos marketing tevékenység, valamint mivel egyre többen vásárolnak mobil telefonon vagy tableten, a reszponzivitás is elengedhetetlen.

e-kereskedelem trendek

Egy kutatás szerint az online vásárlók száma 2014-ben Magyarországon 3,4 millió fő volt, mely az összes internetező 72 százaléka. A hazai kiskereskedelem több mint 3 százalékát teszi ki az e-kereskedelem, leginkább számítástechnikai eszközöket, könyveket, ajándékokat és ruházati termékeket vásárolnak a fogyasztók online módon. A vásárláshoz a legtöbben asztali számítógépet vagy notebookot használnak, de egyre többen intézik online vásárlásaikat mobil eszközön. 2013-ban a magyarok 10 százaléka használt valamilyen mobil eszközt internetes vásárláshoz, de ez az arány gyorsan változik. A PayPal és az Ipsos legújabb kutatása szerint a mobilis kereskedelem 2013 és 2016 között 42 százalékkal bővül világviszonylatban, míg ez az érték a teljes e-kereskedelem tekintetében 13 százalék. A kutatásban 22 országból 17500 főt kérdeztek meg.
https://www.webshopexperts.hu/webaruhaz_sajat_vagy_berelt_rendszer
https://startuzlet.hu/blog/webaruhaz_nyitas_jogi_feltetelei_fontos_tudnivaloi


A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése